Blii form med GI mat recept

Söker du ett sätt att komma vältränad innan sommaren, då kan t. ex. GI mat kosten vara den korrekta vägen för dig.

GI i GI föda står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man använder för att se hurdan fort kroppsfunktionerna bryter ner kolhydraterna i somliga födoämnen eller rätter. Desto högre GI man har, desto snabbare bryts maten ned. GI föda är ett fason att gå ned kilon samt konsumera hälsosammare.

Det finns flera recept man kan följa via nätet för annorlunda GI maträtter, avhängig på det man gillar. Det är bara att besöka de portaler som erbjuder annorlunda recept samt starta välja.

Flertal av de recept som är att få numera genom nätet nyttjar också grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal nyttjar i sina rätter eller semlor. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, skall man homogenisera den så att den inte skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % innehar dess fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas därför vispgrädde.

Det finns flertal olika fason att anordna vispad grädde. Bland annat finns följande ett par ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i jorden väljer vid t. ex. matlagning av GI mat:

Vanlig handvisp

Att använda sej av en vanlig handvisp när man vill äga vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan finna handvispar i alla sorters former, färger samt stoff som plast alternativt metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som vispar får smärta i armen.

Ström visp

Sedan är det också valet av en elvisp som de flesta hushåll i Sverige redan innehar. Man kan enkelt köpa denna produkt via en vanlig elektronik affär.

Men den produkt som rekommenderas utav flera när det handlar om att vispa grädde och är väldigt användbar samt verkningsfull, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon består av en burk, handtag och en patron. Patronerna består av lustgas som tillverkar grädden luftig. När man önskar göra en snabb vispad grädde för något man antagligen bakar eller lagar, så är det blott att fylla behållaren med grädde och skruva på en av dina lustgaspatroner.
Därefter anländer grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara luftig, absolut som man alltid vill ha att den skall vara, när det är väl vispad, perfekt för GI födoämnen eller bakelse.

En gräddsifon kan man anskaffa via allehanda sajter på nätet samt dem brukar inte kosta så mycket. Samt med produkten kommer också flera positiva egenskaper inkluderat, såsom att den är liten samt tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan lagra din grädde absolut som den skall vara i behållaren. Detta är genomförbart tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som håller din grädde färsk, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till nedbrytning utav fetter.

Bereda din GI föda hemma samt begagnad en gräddsifon vid behov av snabb, fluffig grädde.