Kan man städa med både bikarbonat och bikarbonat?

Det går ju att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Man behöver ju större volymer om man ska städa mycket. Men det finns också andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

Bakpulver för hemmet

köpa

Att ha bakpulver hemma är ju inte så dumt. Ska man använda bakpulver så kan en eller två teskedar vara bra.

Tre ingredienser är allt som behövs för bakpulver, natriumbikarbonat, syra och stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka enbart med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan inte använda lika mycket som av bakpulvret.

Men är inte bikarbonat och bakpulver samma? Man kan säga att det är samma sak, båda är olika typer av salt.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Natriumbikarbonatet är en ren form av bakpulver. bikarbonat storpack Om du ska städa med ämnet så är det bäst att ha den rena formen.

Du kommer förstås även att se effekt med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp och användas i smet med ättika för att får det rent. Den rena formen säljs dessutom i större förpackningar.

Ingenting slår dock originalet när man ska baka.

Det bästa är att ha bikarbonatet hemma för olika behov

Förväxla inte natriumkarbonat och bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 olika saker. Du köper båda billigt och snabbt hos allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat och bakpulver så inser man ganska snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Om du har det rena saltet så är det ingen fara. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få bort fläckar och smuts. Det är inte lika självklart omvänt.

Bikarbonatet kan ju användas annorlunda också. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och putsa silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt petig så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med rent natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. Med detta klarar du det mesta!