Med mikrokristallinsk cellulosa får du tabletter av hög kvalitet

Medicinska tabletter har ju sina krav att leva upp till. Det gäller inte bara innehållet som ska vara säkert och funktionellt. Att använda ett bra klibbmedel är viktigt vid tillverkningen av tabletter. Det är klibbmedel i tabletterNA som håller ihop den. Man gör oftast tabletter av mikrokristallinsk cellulosa.

dragerade

Mikrokristallinsk cellulosa är helt naturligt

Cellulosa finns i plantornas fibrer. Det håller alltid formen. Den intramolekylära strukturen är avgörande för det. Om man använder hydrolys kan man ändra cellulosa. Då bildas mikrokristallinsk cellulosa.

Om du ska pressa eller slå tabletter då ska du använda mikrokristallinsk cellulosa. De finns dem som menar att 20 % dosering är lagom men faktum är att det inte finns någon övre gräns. Cellulosa fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. Det gör att tabletten kan lösas.

Rätt handlag är viktigt

Klibbmedel i tabletter medför att rätt hantering är av största vikt. De får exempelvis inte bli fuktiga. allt-fraktfritt.se säljer mikrokristallinisk cellulosa.Förpackningen är dessutom återförslutningsbar. Om tabletterna blir fuktiga kan de bli mjuka och förstöras. Om du använder ett bra klibbmedle så är det inga problem.

Förpackningar som håller

Patienterna vill ju ha bra medicin. Kanske är det en doktor eller sjuksköterska som tar fram tabletten men det ska inte vara svårt. Man kan köpa moderna förpackningar som är anpassade för dagens krav.

När det handlar om mediciner med mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter så måste de förpackas så att fukt inte kan ta sig in. Det här kan göras på olika sätt. Burkar används ibland för att förvara tabletter i. Då får inte burken släppa in någon luft.

Ingen tablett klarar alltför stora påfrestningar. Det gäller oavsett hållbarhet. Om man bankar med en hammare på en tablettkarta så blir det smuligt. Normal användning ska inte skada tabletterna. Mindre tillverkare utför ofta tester av sina tabletter. Andra tillverkare har dyrare utrustning till sitt förfogande.

Tabletter som läggs i förpackningar för en veckas bruk

Alla tabletter har olika krav. mikrokristallin
Om du har portionstabletter så kan de inte tas från kartan. Då kan de läggas i fack istället.

De tabletterna kräver oftast mikrokristallinsk cellulosa. Tabletten förstörs inte och håller formen.