Sötningsmedel diabetes – en räddare i nöden för sötsugna sockersjuka

Sötningsmedel diabetes finns det några att välja bland. Sötningsmedel kan idag vara hel naturliga men också helt artificiella, därtill de som är en aning av varje.

När man lider av sockersjuka så är funktionen av ens nedbrytning samt frakt av näringsämnen till muskler samt fettceller störd. Det finns två annorlunda typer av sockersjuka, art 1 och typ 2, men i typ 2 finns det oxå många annorlunda varianter samt allvarlighetsgrad.

Låt oss börja med art 1 sockersjuka. Typ 1 sockersjuka drabbar främst unga personer, med en ålder på under 40 år. Hurså man drabbas är besvärligt att säga, ofta är det en kombination av arv samt miljö där det genetiska arvet står för 20-30 andel. Det går inte att säga absolut vad som orsakar diabetes samt har man antagligen fått diagnosen så har man den för resten av livet. Det är en kronisk sjukdom som kräver livslång behandling.

Vad som händer när man får typ 1 sockersjuka är att immunförsvaret i kroppen uppfattar insulinet som produceras i vår bukspottskörtel som märkligt samt gör allt för att bryta ner det. Insulinet är det som ser till att det vi äter fördelas till rätt plats i kroppen igenom blodsystemet. Snart slutar kroppen helt sonika att producera mer insulin och situationen kan snabbt bliva kritiskt om man inte får rätt vård.

Man behandlar art 1 diabetes med insulininjektioner, fyra om dagen, var dag. En sockersjuka vänjer sig snabbt och måste bilda sej att leva med sin åkomma. Sprutorna ser ut som pennor och är enormt små.

Art 2 diabetes är egentligen ett samlingsnamn för alla andra blodsockerrelaterade sjukdomar samt avvikelser. Det kan handla om att kroppen inte klarar av att alstra tillräckligt med insulin alternativt att muskel- samt fettceller helt enkelt inte är tillräckligt insulinkänsliga. Oftast behandlas typ 2 sockersjuka med ändrad levnad, viktnedgång alternativt vissa fall medicin i tablettform. Det finns typ 2 sockersjuka som oxå får insulinsprutor, men de är inte i majoritet.

Till skillnad från typ 1 diabetiker så brukar man drabbas av typ ett par sockersjuka på äldre dagar. Är man fet så är man i större riskzon, likaledes om man är eller har varit rökare. Genom en nyttig kost utan för mycket socker känner man ofta inte ens av att man lider av typ 2 diabetes.

Ofta är det såklart som så att det är de största sockerälskarna som får typ 2 sockersjuka och det är för dem som sötningsmedel sockersjuka är en gudagåva. Det finns annorlunda sorter, en heter Stevia och utvinns ur en japansk planta. Extraktet är flera hundra gånger sötare än standard socker vilket gör Stevia perfekt till kaffet eller i kakor. Man ska enormt lite och man rekommenderas att inte inta med än sju gram Stevia om dagen. Det låter en aning, men med avsikt på hurdan fin Stevia är så är man långt på dessa sju gram.

Andra sötningsmedel diabetes är Sucralose. Sucralose säljs i Sverige under varumärket Splenda på www.allt-fraktfritt.com samt påverkar inte blodsockret. Det utvinns igenom modifierade molekyler från vanligt rörsocker samt är därmed också en naturlig alster. Sucralose ger ingen bismak samt finns både som sacketter samt som stoff för bakning.

Vilket sötningsmedel sockersjuka som matchar exakt dej beror mest på smak samt access.