Ta hand om dig med bikarbonat hemma

Man vill inte vara utan vissa saker. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Det är ju bra om man kan ha lite bikarbonat hemma.

ekologisk

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Det är viktigt att du inte misstar det för att vara natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Om man lägger det i vatten så löses det upp långsamt. Man använder sig av bikarbonatet på så många olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med hälsa för kropp och för hem.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

bikarbonat är ett bra botemedel mot halsbränna. Människors magsyra har ett lågt PH-värde. bikarbonat Det måste vara så för att fungera på ett bra sätt. Huskurerna är många.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Gör detta innan du äter och inte efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Man kan till och med bleka tänderna med natriumvätekarbonat.

För att man ska må bra så måste det ju vara rent

Lite smuts blir man kanske starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Ta bort kalk enkelt med bikarbonat.

Andra typer av fläckar går lika bra att ta bort. Det här är verkligen en effektiv metod som är skonsam för dig och för miljön. Att köpa storpack spar man på i längden.

Är bikarbonat och bakpulver samma?

I grunden är det samma. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Det här är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Du kan använda mindre bikarbonatet än bakpulver för att uppnå samma resultat. Du kan utan problem halvera det som står.

Bikarbonatet ger bäst effekt om det är en syrligare smet som ska jäsas. Lite juice blir utmärkt. Eller så kan du köra säkert och använda bakpulver.