Ge ert hem hemtrevnad

Det är lätt att med lätta medel som aromatiska oljor få en bostad att kännas otroligt mycket trivsammare samt välkomnande. Man kan använda aromolja på många olika sätt. Massageterapeuter använder ofta eteriska oljor för att ge sina klienter en total upplevelse av massagen och ge skön avslappning. Aromoljor tillfredställer inte bara näsan med goda dofter, även smaklökarna kan få sitt lystmäte.

Det gäller att hitta de eteriska oljor samt aromolja som du tycker om.

Spännande för dig att utforska det oändliga utbud av olika oljor som finns. En del tycker att mandarinolja och limeolja är så fräscha medan vissa finner att dessa är alldeles för fruktiga. Om mandarinolja är poppis att använda till kolsyrad läsk är eukalyptus och pepparmintsolja populära för deras friska och lite kylande effekter.

köpa

Experimentera med olika oljor och deras helt olika dofter och var en dofternas upptäcktsresande. Ett utmärkt sätt att använda olika oljor är att ha doftkrus med vatten och några droppar olja som värms upp av ljusen. En välkänd webshop är allt-fraktfritt med massor av olika oljor som du kan prova dig fram.

Dofterna kan man använda på lite olika sätt. Under vintern vill du ha varmt och mysigt med rogivande doft, värme och levande ljus. ekologiska eteriska oljor En uppiggande ETERISK OLJA olja i en vattensprayflaska som man puffar med då och då kan rädda en varm sommarkväll.

Inte bara fräscht, luktar gott också om du blandar några droppar pepparmyntolja i vatten och sprayar munnen. Det är nödvändigt att skaka flaskan så innehållet blandas. Du kan blanda flera olika oljor och på detta sätt skapa helt nya egna smaker.

En kul grej för att aktivera familjen och så att alla är överens kan vara att prova olika dofter tillsammans. Om ni har problem med löss hos era barn som går på dagis eller förskola, prova att applicera lite aromolja bakom öronen på barnen. Löss, eller blodsugare håller du bort enkelt eftersom de inte gillar samma dofter som oss – vilket är tur.

Prova att smaksätta mineralvatten samt kaffe.

Blanda ett par aromoljor i vatten som du kolsyrar och skapa nya smaker. Ge ditt kaffe en knuff med ett par droppar aromolja.

Oavsett vilken typ av kaffe du brukar göra, kan en droppe aromolja ge en ny smak varje dag. En droppe eukalyptusolja i kaffemuggen ger dig en doft av himmelen. Om du gillar karameller så måste du prova att blanda i en droppe av aromolja stjärnanis- pepparmint eller eukaluptus. Det är genom att mixa flera olika sorters aromolja du kan uppnå nya himmelska höjder. Prova gärna att mixa med vatten som du kolsyrar när du går på smak upptäcktsfärd.

Känner du dig mulen och kulen? Pigga upp dig själv med en god kopp kaffe med polkagris eller eukalyptyssmak. Olika aromoljor kan inte bara ge en frisk fräsch smak till kaffe och kolsyrat vatten, de bjuder på en frisk andedräkt också.

Du vet antagligen vilken typ av smak du tycker om men här är det inte så dumt att våga lite mer. Ta steget till nya smaker som du kanske inte ens har hört om förr. En droppe aromolja ur flaskan kostar i princip ingenting. Det är inte enbart olika oljor som är favoriter i din familj, tänk på att ni ska kunna blanda och upptäcka nya smaker.