Eteriska oljor kan inte bara göra nytta under förkylningstider.

Du visste förmodligen inte att eteriska oljor inte bara doftar gott, de kan påverka din hälsa också. Det är faktiskt så att man med eteriska oljor kan desinfektera luft och på så vis skapa en bättre miljö särskilt under förkylningstider. Eteriska oljor hämtar sin doft från den växt de extraheras från.

pepparmynta

Oljorna finns lagrade som i små fack i blommor, frön, löv och till och med rötter. Oljornas dofter används som de är eller i fallet med aromterapi för att ge ökat välbefinnande och hälsa. Det går att använda oljorna i matlagning som doft och smaktillsatser men vanligare att de används till godis.

När det börjar bli förkylningstider är det bra att ha lite eteriska oljor hemma.

Det är i förkylningstider när näsan är täppt som oljorna kan visa sina förtjänster som mest. Beroende på ditt humör och väderlek kan du välja en specifik eterisk olja för att ge ditt hem en väldoftande och välkomnande atmosfär. Alla oljor har olika dofter som du kan välja efter årstid, humör och väderlek men olika dofter kan uppfattas helt olika av olika människor.

När det är mulet, kallt och man just har fått en förkylning i närheten av sin julledighet kan kanske doften från en eterisk olja som doftar pepparkakor kännas hemtrevligt.

Eukalyptus olja är inte bara bra att ha till hands att sniffa på i förkylningstider också utmärkt att använda tillsammans med levande ljus. En variant för att få de goda dofterna av någon typ av olja är att droppa några droppar i din blomspruta och spraya lite runt. Bunkra upp lite oljor med citron, mint och pepparmint i förkylningstider.

Göra aromterapi själv med eteriska oljor.

Du behöver inte alls besöka ett proffs för att kunna njuta av olika eteriska oljors effekt. Som start på din nya bana som aromterapeut är det bara en bra olja – gärna ekologisk- som bas och någon eterisk olja. Bra infomation på denna länk. Det är ganska fantastiskt att några droppar doftolja i en basolja tillsammans med massage kan ge en sådan positiv effekt.

Du bör känna till att olika eteriska oljor kan ha olika effekt , så du bör kolla detta före du börjar massage. Du bör ha ett litet förråd av några av de populäste dofterna som; Jasmin, Lavendel, Rosmarin och även Pepparmint. Det går att experimentera och blanda olika dofter, men det gäller att göra detta på ett planerat sätt så att man inte får motsatt effekt av blandningen.

Två oljor som är mycket populära till massage eller att ha i badvattnet är pepparmyntsolja och jasmin. Alla aromoljor är koncentrat så före den appliceras på hud ska den spädas ut med en basolja. Dosera den eteriska oljan på rätt sätt så är den helt ofarlig att använda.

Du hittar de bästa doftoljorna på lite olika sätt.

Ibland så kan man behöva lukta på en olja för att veta om man vill ha den. Vissa eteriska oljor som jasmin, lavendel och rosmarin är redan så kända att de flesta kan redan deras dofter. Att handla online kan oftast ge de bästa priserna.